keskiviikko 23. elokuuta 2017

Tuikkeitten Roogerit kisaamassa Hilkan Kilvassa toukokuussa 2017 - ja voitto tuli! Onnittelut!
Roogerit pakkasivat kisarinkkansa vuosien tauon jälkeen ja suuntasivat Hämeen Partiopiirin perinteisiin kevätkisoihin Ylöjärvelle (Hilkan Kilpa ja Leon Lenkki 27.-28.5.). Tavoitteet eivät aikaisemmasta menestyksestä huolimatta olleet korkealla, vaikka valmistautuminen oli joukkueellemme tyypilliseen tapaan perusteellista. Kisoja varten opeteltiin muun muassa Pirkanmaan vaakunat, perinneruoat, kansallispuistot ja äitiyspakkauksen sisältö. Kisamatkalle lähdettiin jo perjantaina ja tamperelaisessa majapaikassamme suoritimme viimeiset valmistelevat rituaalit, kuten eväiden valmistuksen ja joukkueen yhteisten tavaroiden jakamisen. Lauantaiaamuna pakkasimme auton täyteen rinkkoja ja ajoimme kisakeskukseen Ylöjärvelle. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua – kisasimmehan koko nelikon voimin ensimmäisen kerran sitten kevään 2009.

Lähtötehtävä suosi Roogereita, sillä tällä kertaa tyypillisen puutyön tilalla oli virkkausta ja metallitöitä. Suoriuduimme yllättävän hyvin ja jatkoimme tyytyväisinä seuraavalle rastille, jonka pelkäsimme olevan pistesuunnistus. Pahempaa oli luvassa, sillä kaksi erilaista karttaa jäljennettiin itse mallikartoista. Huolta herätti erityisesti toisen joukkueenosan kartta pelkkine korkeuskäyrineen, joka muistutti lähinnä viivoja paperilla. Suunnistamaan lähdettiin toivoen, että maalialueella joskus vielä tavataan. Paremmalla kartalla suunnistanut joukkueenosa löysi rasteja pienen alkuhaparoinnin jälkeen melko nopeaan tahtiin. Maalialueelle juostessa yllätys oli suuri, kun pelkillä korkeuskäyrillä suunnistanut kaksikko juoksi samanaikaisesti maaliin. Fiilis oli korkealla – koko joukkue oli selvinnyt maaliin ja rasteja oli löytynyt.

Jatkoimme seuraaville rasteille, joilla heitimme Nokian kumisaappaita, loistimme iskelmä- ja äitiyspakkaustietämyksellämme sekä pohdimme suomalaisen luonnon erikoisuuksia tietovisassa. Nämä kisat eivät sujuneet ilman joukkueellemme tyypillistä maisemareittiä eli toisin sanoen muutaman lisäkilometrin tuonutta suunnistusvirhettä. Harharetken jälkeen pääsimme takaisin oikealle reitille. Rasteilla testattiin viron kielen alkeita ja ruoanlaittotaitoja rieskapurilaisen muodossa sekä kasasimme formula-auton pienoiskoossa. Ensiapurastilla arvioitiin kolaritilanteessa toimimista ja illan jo hämärtyessä osoitimme tietämyksemme myös liputuspäivistä ja taitomme polkupyörän korjaamisessa. Saavuimme yörastille, ja tehtäväluettelosta ennakkoon tekemämme tulkinta osoittautui oikeaksi – yörastilla meidän tulisi väkertää puusta Eero Aarnion Puppy. Eikä Puppyssa vielä kaikki, sillä sen lisäksi joukkueen tulisi valmistaa piimäjuustoa ja nimetä Suomen kartalta kansallispuistoja. Maittavan tölkki- ja pussiruokaillallisen sekä viiden tunnin väkertämisen jälkeen palautimme tehtävät ja pääsimme laavuun nukkumaan toisten vielä jatkaessa puutöiden parissa.

Sunnuntaiaamu ei vielä täysin ollut valjennut, kun joukkueemme jo jaettiin uudelleen suunnistustehtävää varten. Rapsakan aamureippailun jälkeen lauantain tehtävissä onnistuminen vaihtui täydelliseen fiaskoon, kun kahvipusseista askartelusta ei tullut muuta kuin silppua ja suikaleita. Liekö niin, että hieno nimilappumme Roger Mooren kuvalla ja tekstillä ”Etsitkö vain parasta? - Löysit sen.” tuotti tulosta, kun tulosluettelossa komeilikin nollan sijasta 0,2 pistettä. Nollasimme kahvipussikatastrofin suklaakekseillä, ja seuraavat lääketietämystä, topografiaa ja makujen tunnistusta mitanneet rastit sujuivat huomattavasti paremmin. Ennen kisoja opeteltuja vaakunoita ei vielä oltu kysytty ja odotimme rastia, jolla niitä kysyttäisiin. Saavuimme seuraavalle rastille ja huomasimme iloksemme sen olevan pirkanmaalaiset vaakunat. Nopeasti selvitimme paikkakuntien vaakunat ja paikkakunnilla toimivat partiolippukunnat. Urjalan ja muiden kuntien vaakunat olivat hallussa, sillä haalimme tehtävästä täydet pisteet. Kaksi viimeistä rastia testasi joukkueen urheilullisia taitoja sählypallon tarkkuuslaukomisessa sekä eukonkannossa. Menestys näissä oli vaihtelevaa ja tiesimme antaneemme tasoitusta muille joukkueille.

Pääsimme maaliin ja maalissa näimme myös lauantain osalta valmistuneen pistelaskennan, jota emme olleet uskoa todeksi. Olimme tyytyväisiä suorituksiimme ja tiesimme onnistuneemme omalla tasollamme hyvin, mutta 7 pisteen johto yllätti meidät toden teolla. Erityisesti täydet pisteet lauantain suunnistuksesta hämmästyttivät. Sunnuntai-iltapäivän odotimme aamupäivän rastien tuloksia, mutta riemuun ei vielä ollut aihetta, sillä tiesimme epäonnistuneemme kahdella rastilla ja parista olimme epävarmoja. Lopulliset tulokset valmistuivat ja pinkin sarjan voittaja oli selvillä. Johtoasemamme oli kaventunut, mutta se riitti siitä huolimatta: Roogerit oli voittanut Hilkan kilvan 2017 pinkin sarjan!

Teksti: Roogereiden jäsenet Annika ja Elina  
Kuva: Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti