keskiviikko 23. elokuuta 2017

OSALA 2017 -kesäleirin tunnelmia


Torstai 15. kesäkuuta, rinkka pakattuna ja kotiovella odottamassa lähtöä. Neljän päivän pituinen kesäleiri oli alkamassa.

Torstain ohjelma oli rento, koska sudenpennut ja seikkailijat saapuisivat leirille vasta perjantaina. Telttojen pystytyksessä ja leiriläisten saapumisessa kului sutjakkaasti koko ilta. Leiriläiset jaettiin neljään vartioon, jotka huolehtivat erilaisista askareista, kuten saunan ja tiskiveden lämmittämisestä, keittiöllä auttamisesta ja muista toimista. Leirialueena toimiva, merenrannalla sijaitseva Osala oli juuri sopiva paikka kesäleirille, koska uiminen, melominen ja soutelu onnistuivat.

Perjantaina ennen pienempien leiriläisten saapumista oli noin viidentoista kilometrin haikki, joka kuljettiin torstaina määrätyissä vartioissa. Matkalla oli kolme rastia, joista yhdellä valmistettiin ruokaa vartiolle. Takaisin leirialueelle saavuttua pystytettiin vielä telttoja illalla saapuville leiriläisille. Viimeisten leiriläisten saapumisen jälkeen oli iltapala, jonka jälkeen alkoi pikkuhiljaa telttoihin vetäytyminen.

Lauantaina järjestettiin PT-kisat sudenpennuille, jotka eivät tänä vuonna olleet päässeet mukaan piirin kisoihin. Mukana kilpaili myös yksi seikkailijajoukkue. Joukkueiden saattajiksi lähti muita leiriläisiä, mukaan lukien minä. Muut leiriläiset olivat rastimiehinä. Kisassa oli lähtötehtävä, kuusi rastia ja maali. Rastit olivat monipuolisia ja hauskoja. Matkalta kuului välillä “Jalat sattuu!” tai “Väsyttää”, mutta kaikki selvisivät matkasta kunnialla.

Lauantai-iltana päättyi minun kesäleirini, vaikka muilla oli vielä päivä edessä. Leiri oli hyvin onnistunut. Mukavat ohjelmat, hyvät ruuat ja kaunis sää kruunasivat upean leirin.

Teksti: Aino
Kuvat: Emma, VeeraVu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti