lauantai 21. syyskuuta 2019

Hyvää alkanutta partiosyksyä!

Kuulas syysaamu, raikas tuoksu, hiukan jo ruskan värejä enteilevät koivut ja vaahterat! Syksy on taas täällä. Toivottavasti meillä kaikilla olisi aikaa nauttia syksystä vaikka teekupponen kädessä nuotion äärellä, tulen lämmittäessä kirpakassa säässä.
Syksyyn kuuluu myös partiotoiminnan alku. Ryhmät ovat tätä kirjoittaessani jo startanneet, ja ryhmien ja lippukunnan toimintasuunnitelmiin on kirjattu syksyn varalle jos jonkinlaista touhua ja erilaisia tapahtumia.
Partiossa joka ikäkaudella on oma dokumenttinsa, johon kirjataan suoritukset. Ne ovat kuin päiväkirjoja, johon voi myöhemminkin palata ja muistella, milloin paistettiin lettuja nuotiolla, milloin pakattiin oma reppu retkeä varten ja milloin opeteltiin hoitamaan nyrjähtänyttä nilkkaa tai antamaan ensiapua nenäverenvuotoon.
Toimintakauden aikana opetellaan uusia juttuja ja kerrataan myös vanhoja taitoja, jotta niistä tulee luonteva osa omaa toimintaa. Osataan tarttua toimeen, kun yllättäväkin tilanne tulee eteen. Partiolaisella ei mene helposti sormi suuhun, vaan taitoja löytyy! Tästä oli hyvänä kuvauksena piirin uusimmassa jäsenlehdessä Repolaisessa ollut juttu partiolaisesta, joka oli pelastanut pienen tytön hengen ryhtymällä nopeasti elvyttämään hukuksiin joutunutta lasta. Pelastaja kertoi partiossa läpikäytyjen ensiapuharjoitusten antaneen eväät toimia tositilanteessa. Kaikki eivät onneksi joudu tilanteisiin, joissa kaverin henki olisi vaarassa, mutta on hyvä osata monenlaisia taitoja ensiavussa ja retkeilyssä, esimerkiksi suunnistamisessa ja puukon käytössä.
Teljän Tuikkeissa järjestetään ryhmien omien retkien lisäksi sudenpentujen ja seikkailijoiden/tarpojien syysretket yhdessä Väinän Vartijoiden ja ehkäpä myös Kullaan Kuusipeurojen kanssa. Uusien ja vanhojen partiokavereiden kanssa on hyvä opetella uusia juttuja ja nauttia syysluonnosta- lähteä ulos koloilta!. Tuikkeitten oma retkikämppä Tuikkula on hyvä paikka retkeillä, samoin Väiskien Osala.
Antoisaa ja iloista partiosyksyä kaikille toivotellen
Lippukunnanjohtaja  Minttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti